Herman Hedning FROGWHACK!
by Dan Glimne & Jonas Darnell

589
Total Backers

439,548 kr
Total Pledges

121%
Funded

Detta är alltså inget ordinärt kortspel, där du ska försöka ta så många stick som möjligt, eller bli av med alla dina kort på handen. Istället kvalar det in i en alldeles egen kategori, som vi illa kvickt döpt till "Aktionkortspel" – där det gäller att blixtsnabbt avgöra om korten framför dig är till din fördel eller nackdel, och ännu blixtsnabbare drämma ditt Hermankort (Whacking card) i bordet före dina lika snabbtänkta motspelare.

  Alla spelare får tre Hermankort var – resten av de 54 korten (plus de extra Kickstarterkorten) blandas och läggs med nyllet neråt framför den spelare som är mest lik Gammelman – och hen blir den första Givaren (eller Uppfläkaren).

Givaren lägger upp kort från högen ett i taget (och är samtidigt beredd med ett Hermankort i den andra handen) – så FORT någon spelare anser att korten på bordet är till sin fördel, drämmer denne ett Hermankort i "BAM-plattans" centrum – först vinner! Samtidigt har den vinnande spelaren nu bara 2 Hermankort KVAR att kapa åt sig poängkort med ...

De_grundläggande Grodkorten, med valörer från 1 till 7 poäng

  MEN det naturligtvis är inte alla kort som ger pluspoäng: RAGNAR, som är en ganska trevlig prick om han kommer ENSAM, ger pluspoäng i singularis – men dyker det upp FLER av honom resulterar det i totalhaveri – och ett ökat antal MINUSPOÄNG.

Ragnar__kul_om han kommer ENSAM, illa om han kommer i TVÅ exemplar, och en fullständig KATASTROF i tretal eller fler!

 Det finns FLER kort som ensamma, eller i olika kombinationer, ger positiva/negativa effekter – här ett par exempel:

Djävulen!_Ett BRA kort att ha i sin hög – det ger dig abnorma möjligheter att jävlas med dina motspelare genom att lägga till/ta bort kort från dem innan poängberäkningen!Odjuret!_Ja,_om_HAN dyker upp på bordet slängs alla dragna kort bort. Allt han vidrör förvandlas som bekant till SKIT!Lilleman__ett SÄKERT KORT! Rena pluspoäng, utan någon baktanke eller komplicerade kombinationer. Bara att hugga!Uppfinningskort ger pluspoäng – men BARA om du har minst ETT Gammelmankort i din sluthög!

Den som vinner en hög tvingas också ta över rollen som Givare – och spelrundan fortsätter tills alla kort är upplaga och/eller alla Hermankort är utspelade. Därefter vidtar den sofistikerade poängräkningen. Men man bör spela MINST lika många rundor som man är spelare, annars ... ja, för balansen i Universums skull!

NU BLIR detta spel verklighet, och nu hoppas vi att vi kan spränga YTTERLIGARE Stretchgoals så vi kan klämma ur oss ÄNNU fler knäppa extrakort och annat som vi planerat!

Och vi KOMMER att arrangera världsmästerskap hösten 2022 i en fuktig dungeon i mellansverige någonstans, som vi tänkte från början.

Fortsätt backa, dela och följ våra Updates  på Kickstarter – och vi fortsätter kampanjen HÄR på CrowdOx/Backerkit, så får vi se vart vi hamnar!

hälsningar Jonas Darnell & Dan Glimne


366 kr 8 claimed

*FrogWhack! Kickstarter edition

ETT exemplar av FrogWhack! Kickstarter Edition – 66 grundkort, en snygg kartong, regler på olika språk (svenska och engelska), en "WHACK-platta", ett poängberäkningsblock (som är lätt att kopiera när det tar slut). PLUS 12 EXTRAKORT, som bland annat kan förvandla FrogWhack till ett "dryckesspel"!


Välj detta paket NU! 366 kr
599 kr 1 claimed

*FrogWhack! Double Kickstarter edition

TVÅ exemplar av FrogWhack! Kickstarter Edition – 66 grundkort, en snygg kartong, regler på olika språk (svenska och engelska), en "WHACK-platta", ett poängberäkningsblock (som är lätt att kopiera när det tar slut). PLUS 12 EXTRAKORT, som bland annat kan förvandla FrogWhack till ett "dryckesspel"!

Välj detta paket NU! 599 kr
777 kr 2 claimed

*FrogWhack! KS edition + ALBUM + The BOX!

Ja, samma FrogWhack-spel som tidigare, (med 66+12 KS-kort) + ETT valfritt Herman Hedning-album på 304 sidor (osignerat, men som jag signerar senare vid tillfälle), men DESSUTOM samlarboxen "Totalitarium", som rymmer 5 album eller 3 album/FrogWhackspelet + ett okänt antal serietidningar! Fy fanken vilket KAP!

Frakt läggs på här i CrowdOx

Välj detta paket NU! 777 kr
1,111 kr

*Hygglig ÄrkeWhackare!

ETT exemplar av FrogWhack! Kickstarter Edition, 66 kort + 12 Extrakort, låda, regler på ca 2 språk, en "Whackboard", ett poängräkningsblock +Ett valfritt Herman Hedning samlingsalbum på 304 sidor – jag signerar det så fort vi ses nånstans! +PLUS Herman Hednings samlingsbox "Totalitarium" – Frogwhack!spelet kommer att passa in i den tillsammans med minst 3 album, och så har vi de HÄR smaskiga tillbehören: + ALLA Herman Hedning miniprints av omslag mm vi kläckt ur oss under tidigare Kickstarters (totalt ca 12-14 st)+ Alla ÖLUNDERLÄGG vi kläckt under åren (totalt 8 st olika)+ 3 st PLASTFIGURER (Herman, Gammelman, Lilleman)+1 st Herman Hedning ÖLÖPPNARE 2.0

FRAKT läggs på här i CrowdOx/Backerkit

Välj detta paket NU! 1,111 kr
1,666 kr 1 claimed

*REJÄL ÄrkeWhackare!

ETT exemplar av FrogWhack! Kickstarter Edition, 66 kort + 12 Extrakort, låda, regler på ca 2 språk, en "Whackboard", ett poängräkningsblock  +ETT valfritt Herman Hedning samlingsalbum på 304 sidor – SIGNERAT I FÄRG (med grodmotiv)! +TVÅ valfria Herman Hedning samlingsalbum på 304 sidor – jag signerar dem så fort vi ses nånstans! +PLUS Herman Hednings samlingsbox "Totalitarium" – Frogwhack!spelet kommer att passa in i den tillsammans med minst 3 album, och så har vi de HÄR smaskiga tillbehören: + ALLA Herman Hedning miniprints av omslag mm vi kläckt ur oss under tidigare Kickstarters (totalt ca 12-14 st) + Alla ÖLUNDERLÄGG vi kläckt under åren (totalt 8 st olika) + 3 st PLASTFIGURER (Herman, Gammelman, Lilleman) +2 st Herman Hedning ÖLÖPPNARE 2.0 

FRAKT läggs på här i CrowdOx/Backerkit!

Välj detta paket NU! 1,666 kr
3,333 kr

*ENORM ÄrkeWhackare!

TVÅ exemplar av FrogWhack! Kickstarter Edition, 66 kort + 12 Extrakort, låda, regler på ca 2 språk, en "Whackboard", ett poängräkningsblock +ETT valfritt Herman Hedning samlingsalbum på 304 sidor – SIGNERAT I FÄRG (med grodmotiv)! +FEM valfria samlingsalbum på 304 sidor – jag signerar TRE av dem så fort vi ses nånstans – TVÅ signerar jag i tusch NU! +PLUS 2 ex av Herman Hednings samlingsbox "Totalitarium", och så har vi de HÄR smaskiga tillbehören: + ALLA Herman Hedning miniprints av omslag mm vi kläckt ur oss under tidigare Kickstarters (totalt ca 12-14 st) + Alla ÖLUNDERLÄGG vi kläckt under åren (totalt 8 st olika) + 3 st PLASTFIGURER (Herman, Gammelman, Lilleman) +3 st Herman Hedning ÖLÖPPNARE 2.0 + (Viktigast av ALLT): RÄTTEN att hålla en DELTÄVLING i FrogWhack! och skicka EN finalist till VM I FROGWHACK 2022! (Utmana dina absolut långsammaste polare, och kom dit SJÄLV!) 

FRAKT läggs på här i CrowdOx/Backerkit!

Välj detta paket NU! 3,333 kr
4,999 kr Only 8 left

*En AMFIBIÖS AFTON!

En FrogWhack!spelkväll i Herman Hedning-ateljén på Södermalm i Stockholm med mig (Jonas Darnell) och eventuellt några av mina bisarra Kickstarter-kumpaner (jag brukar kunna övertala dem!) Jag fixar öl och tilltugg – resten får ni fixa själva. I övrigt ingår (naturligtvis) ett ex av FrogWhack! Kickstarter Edition, PLUS ett FÄRGSIGNERAT Herman-album (vi signerar det på plats, kanske lajv t o m) med en bisarr grodillustration OCH en snygg SAMLARBOX (vi signerar den också!) + Vi slänger in alla de andra godbitarna/skräpet från föregående Rewards, dvs Ölöppnare, Ölunderlägg och Miniprints – kanske ytterligare sopor vi hittar i arkivlådorna under kvällen.

OM du VINNER någon av rundorna under kvällen är du direktkvalificerad till VM-FINALEN i Köping under hösten/vintern 2022!


Välj detta paket NU! 4,999 kr
8,888 kr Only 4 left

*An ENCHANTED EVENING!

En FrogWhack!spelkväll i Herman Hedning-ateljén på Södermalm i Stockholm med mig (Jonas Darnell)  OCH DAN GLIMNE!  VI fixar öl och tilltugg – RESTEN får ni fixa själva. I övrigt ingår (naturligtvis) ett ex av FrogWhack! Kickstarter Edition, PLUS ett FÄRGSIGNERAT Herman-album (vi signerar det på plats, kanske lajv t o m) med en bisarr grodillustration OCH en snygg SAMLARBOX (vi signerar den också!) + Vi slänger in alla de andra godbitarna/skräpet från föregående Rewards, dvs Ölöppnare, Ölunderlägg och Miniprints – kanske ytterligare sopor vi hittar i arkivlådorna under kvällen.

OM du VINNER någon av rundorna under kvällen OCH BESEGRAR BÅDE MIG OCH DAN är du direktkvalificerad till VM-FINALEN i Köping under hösten 2022!


Välj detta paket NU! 8,888 kr
Did you miss or lose the link to complete your Survey? Retrieve it here